Projecte 2 – Dau electrònic

Construeix un dau electrònic amb Arduino Uno

En aquest projecte farem el nostre propi circuit amb Arduino que simuli els moviments d’un dau. Aquest és un projecte simple i és ideal per a conèixer més dels fonaments d’Arduino. Aquest projecte utilitza una varietat de Leds i resistències per a fer el circuit. També usarem un interruptor per a dir-li a la placa quan generar una nova cara de daus.
Sobre la programació, utilitzarem una nova instrucció per a generar números aleatoris i aprendrem a mostrar dades per la pantalla.

Llista de components

 • Arduino Uno
 • 7 Leds
 • 7 resistències de 220 ohms
 • 1 resistència de 10.000 ohm 100k
 • Interruptor / polsador físic
 • Protoboard
 • Cable d’alimentació
Leer más

Arduino – sensor DHT11

 • Llibrería pel sensor: https://github.com/adafruit/DHT-sensor-library
  • Caldrà instal·lar també la llibreria d’Adafruit: https://github.com/adafruit/Adafruit_Sensor
 • Com instal·lar llibreries: https://programarfacil.com/blog/arduino-blog/instalar-una-libreria-de-arduino/
 • Més informació: https://programarfacil.com/blog/arduino-blog/sensor-dht11-temperatura-humedad-arduino/

Leer más

The Brachistochrone Curve

INSTRUCCIONS

La corba brachistochrone és un problema de física clàssica, que deriva la ruta més ràpida entre dos punts A i B que es troben a diferents elevacions. Tot i que aquest problema pot semblar senzill, ofereix un resultat contra-intuïtiu i és per tant fascinant de veure.

En aquest projecte aprendrem sobre el problema teòric, es desenvoluparà la solució i finalment es construirà un model que demostri les propietats d’aquest sorprenent principi de la física.

Aquest projecte està dissenyat perquè els estudiants de secundària puguin desenvolupar conceptes relacionats en classes de teoria. Aquest projecte personal no només reforça la comprensió del tema, sinó que també ofereix una síntesi de diversos camps a desenvolupar. Per exemple, mentre construeixen el model, els estudiants aprendran sobre òptica mitjançant la llei de Snell, la programació per ordinador, el modelatge 3d, la frabricació digital i les habilitats bàsiques per a treballar la fusta.

Això permet a tota la classe contribuir a dividir el treball entre ells, fent que sigui un esforç d’equip. El temps necessari per fer aquest projecte és d’aproximadament 4 sessions d’1,5h i es pot demostrar a la classe o als estudiants més joves.

Animatron

Nois, estic malalta a casa perquè se m’ha format una pedra al ronyò (em faig vella).

Per aquest motiu, en comptes de fer la nostra primera pràctica de IOT avui fareu una breu animació amb l’Aplicació web «Animatron«.

Podeu fer aquesta activitat sols o en parella/grup de tres. Com a resultat final, caldrà que tingueu un vídeo exportat d’una durada aproximada entre 20 i 40s en el qual es vegi reflectit el lema del cole d’aquest curs «Tu ets més«.

La temàtica del vídeo és totalment lliure, igual que el seu gènere. Pot ser un conte, una crítica, una broma… sempre i quan no resulti ofensiu ni inapropiat.

Us deixo un tutorial de com funciona aquesta web. És senzilla però té moltes opcions, així que és fàcil perdre’s. Ajudeu-vos entre vosaltres.

Si no us dóna temps d’exportar el vídeo per donar-me’l la setmana que ve a classe en un pen drive, exporteu-lo a casa. Us hauria de donar temps de sobres d’acabar-lo i amb qualitat!

Els millors vídeos es penjaran a la web del cole. Si algun és massa cutre, s’haurà de repetir a casa com a deures.

Resum (TLDR)

https://editor.animatron.com/

Tema del vídeo: «Tu ets més»

Entrega del vídeo en un pendrive: DIJOUS 4.

 

L’Hora del Codi

Bon dia i bona tarda!

Com avui estic malaltona i amb febre, avui realitzareu un joc de programació dels que tant us agraden amb el professor Albert! Com que ja sabeu molt, aquests jocs es realitzaran de manera individual.

Per jugar, només cal que cliqueu a sobre de la imatge 🙂

Recordeu llegir atentament abans de realitzar els programes

4t de Primària – Angry Birds

5è de Primària – Flappy Birds

E.S.O – Fes-lo volar amb Scratch

En el cas dels alumnes de 1r d’ESO, haureu de realitzar el següent tutorial, que consisteix en realitzar una animació d’un personatge volant. Podeu escollir el personatge que voleu, el gat, una «Supernena» com diu al tutorial o un taco mexicà 😉

La entrega d’aquest projecte és obligatòria. Un cop tingueu acabat el videojoc, l’haureu de descarregar fent clic a Fitxer –> Descarrega al teu ordinador i enviar-me l’arxiu per correu electrònic a tecn0logicos.es@gmail.com (recordeu que la o de «tecno» és un zero).