Molí motoritzat 2

En aquest projecte, modificarem el nostre molí per poder fer-lo girar en un sentit o en un altre. Caldrà fer servir un circuit integrat anomenat “Puente H” per invertir la polaritat del motor.

Aquest molí doncs haurà de ser capaç de:

  1. Girar en sentit horari o antihorari, escollint la funció amb un polsador.
  2. Encendre o apagar el molí amb un 2n polsador.
  3. Controlar la velocitat del motor amb un potenciòmetre.

PUENTE H

Els Ponts H són un tipus de components coneguts amb el nom de circuits integrats. Els circuits integrats són components que tenen en el seu interior circuits molt complexos però que ocupen molt poc espai dins del
seu encapsulat. Aquests circuits integrats ajuden a simplificar els circuits més complexos al poder-los col·locar com a components individuals que es poden reemplaçar.

Per exemple, el pont H que és el que farem servir en aquest projecte disposa d’un determinat nombre de transistors en el seu interior. En cas de que volgués reproduir el circuit intern d’aquest pont H necessitariem una altra placa de proves per muntar en ella tots els components que conté aquest circuit integrat.

 

Animatron

Nois, estic malalta a casa perquè se m’ha format una pedra al ronyò (em faig vella).

Per aquest motiu, en comptes de fer la nostra primera pràctica de IOT avui fareu una breu animació amb l’Aplicació web “Animatron“.

Podeu fer aquesta activitat sols o en parella/grup de tres. Com a resultat final, caldrà que tingueu un vídeo exportat d’una durada aproximada entre 20 i 40s en el qual es vegi reflectit el lema del cole d’aquest curs “Tu ets més“.

La temàtica del vídeo és totalment lliure, igual que el seu gènere. Pot ser un conte, una crítica, una broma… sempre i quan no resulti ofensiu ni inapropiat.

Us deixo un tutorial de com funciona aquesta web. És senzilla però té moltes opcions, així que és fàcil perdre’s. Ajudeu-vos entre vosaltres.

Si no us dóna temps d’exportar el vídeo per donar-me’l la setmana que ve a classe en un pen drive, exporteu-lo a casa. Us hauria de donar temps de sobres d’acabar-lo i amb qualitat!

Els millors vídeos es penjaran a la web del cole. Si algun és massa cutre, s’haurà de repetir a casa com a deures.

Resum (TLDR)

https://editor.animatron.com/

Tema del vídeo: “Tu ets més”

Entrega del vídeo en un pendrive: DIJOUS 4.

 

Arduino – sensor DHT11

  • Llibrería pel sensor: https://github.com/adafruit/DHT-sensor-library
    • Caldrà instal·lar també la llibreria d’Adafruit: https://github.com/adafruit/Adafruit_Sensor
  • Com instal·lar llibreries: https://programarfacil.com/blog/arduino-blog/instalar-una-libreria-de-arduino/
  • Més informació: https://programarfacil.com/blog/arduino-blog/sensor-dht11-temperatura-humedad-arduino/

Leer más

L’Hora del Codi

Bon dia i bona tarda!

Com avui estic malaltona i amb febre, avui realitzareu un joc de programació dels que tant us agraden amb el professor Albert! Com que ja sabeu molt, aquests jocs es realitzaran de manera individual.

Per jugar, només cal que cliqueu a sobre de la imatge 🙂

Recordeu llegir atentament abans de realitzar els programes

4t de Primària – Angry Birds

5è de Primària – Flappy Birds

E.S.O – Fes-lo volar amb Scratch

En el cas dels alumnes de 1r d’ESO, haureu de realitzar el següent tutorial, que consisteix en realitzar una animació d’un personatge volant. Podeu escollir el personatge que voleu, el gat, una “Supernena” com diu al tutorial o un taco mexicà 😉

La entrega d’aquest projecte és obligatòria. Un cop tingueu acabat el videojoc, l’haureu de descarregar fent clic a Fitxer –> Descarrega al teu ordinador i enviar-me l’arxiu per correu electrònic a tecn0logicos.es@gmail.com (recordeu que la o de “tecno” és un zero).