claretBot ’17

Durant les portes obertes d’aquest curs 2016-17, que es realitzaran el dissabte 11 de març, es celebrarà la 2ª competició de robòtica educativa del col·legi Claret de Barcelona, la Claretbot, un mini torneig de 2h de duració que permet als alumnes provar el seu enginy i posar en manifest els coneixements i competències adquirides. La Claretbot va ser tot un èxit el curs passat, on un total de 5 equips van participar en la creació d’una catapulta automatitzada. Tots els alumnes i pares que van presenciar l’esdeveniment van mostrar el seu entusiasme i les ganes de repetir en un futur. Tant va ser així que aquest any, farem créixer l’esdeveniment convidant a dos equips del col·legi El Camí de Barcelona, escola on també es realitza robòtica en l’àmbit extraescolar a càrrec de l’empresa Bindungkids. D’aquesta manera, els participants no només competiran i podran aprendre dels seus companys d’escola, també ho faran amb nois i noies d’un altre centre, fent l’experiència molt més enriquidora.

 

Bases del concurs Leer más

claretBot

T’agrada el món de la robòtica? T’agradaria posar en pràctica els teus coneixements i la teva creativitat? Apunta’t a la claretBot! Munta un robot amb els teus amics, programa’l i competeix amb la teva creació al primer torneig de robòtica del col·legi Claret de Barcelona. No t’ho pensis! Tens fins al 18 de Febrer per a inscriure el teu equip. T’ho perdràs? Leer más

THE HOUR OF CODE

A Tecnologia ens hem inscrit a l’esdeveniment mundial «The hour of code«, és a dir, l’hora del codi en anglès.

L’hora del codi és una iniciativa impulsada per diverses plataformes de programació que volen que cada cop més nens aprenguin a programar, donat que és una eina molt útil pel seu futur i que ajuda als estudiants a desenvolupar el seu pensament lògic.

A l’hora del codi hi participen uns 180 paisos arrel del mon, i consta d’una sèrie de tutorials i activitats que es poden realitzar en 1h. Està recomanat per a gent de totes les edats i es durà a terme entre el entre el 7 i el 14 de desembre.

PER QUÈ ÉS IMPORTANT ENSENYAR PROGRAMACIÓ?

Leer más

Preguntes i Respostes Freqüents

1. Continguts de l’extraescolar

Molts nens anomenen a aquesta extraescolar «robòtica» i tot i que la majoria de projectes que es realitzen estan relacionats amb robòtica, no només fem això. Per aquest motiu, m’agrada anomenar a l’extraescolar TPR: Tecnologia, programació i robòtica. Els alumnes aniran convinant les diferents plataformes per a arribar a ser molt competents en l’àmbit de les noves tecnologies.

2. Lego wedo a casa.

Molts pares em pregunten si es recomanable comprar el kit de lego wedo per a que els seus fills motivats continuïn aprenent a casa. Jo, personalment, només ho recomano a nens amb molta iniciativa, tant programant com muntant, ja que el kit de per sí només inclou 12 activitats (que ja es faran a l’aula, a més d’altres exercicis dissenyats per mi) i no es fàcil saber programar-los correctament si l’alumne fa poc que ha començat amb wedo. Leer más