The Brachistochrone Curve

INSTRUCCIONS

La corba brachistochrone és un problema de física clàssica, que deriva la ruta més ràpida entre dos punts A i B que es troben a diferents elevacions. Tot i que aquest problema pot semblar senzill, ofereix un resultat contra-intuïtiu i és per tant fascinant de veure.

En aquest projecte aprendrem sobre el problema teòric, es desenvoluparà la solució i finalment es construirà un model que demostri les propietats d’aquest sorprenent principi de la física.

Aquest projecte està dissenyat perquè els estudiants de secundària puguin desenvolupar conceptes relacionats en classes de teoria. Aquest projecte personal no només reforça la comprensió del tema, sinó que també ofereix una síntesi de diversos camps a desenvolupar. Per exemple, mentre construeixen el model, els estudiants aprendran sobre òptica mitjançant la llei de Snell, la programació per ordinador, el modelatge 3d, la frabricació digital i les habilitats bàsiques per a treballar la fusta.

Això permet a tota la classe contribuir a dividir el treball entre ells, fent que sigui un esforç d’equip. El temps necessari per fer aquest projecte és d’aproximadament 4 sessions d’1,5h i es pot demostrar a la classe o als estudiants més joves.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.